søndag 29. april 2018

Godbit-tips når all mat blir godbiter

Som fersk valpetrener med liten tålmodighet for fulle valpemager, så blir det til at maten trenes for. All maten. Og av og til så vil jeg gjerne stille med litt kraftigere skydds enn tørrfor. Vel, ganske ofte vil jeg det. Og da er det greit å ha noen alternativer som faktisk funker som ålreit hundemat, og som er ålreit å håndtere. Mine to heteste tips:

Vom og hundemat er finfint for som gjerne motiverer pelsballen til et nytt gir, men kan være upraktisk og ekkelt å kline fingrene i. En tube gjør hele forskjellen! Ikke er de dyre heller. Bare ikke glem dem bort i treningsbagen så de blir liggende med vom i.... Favoriserer disse fremfor de mye mindre hundetubene som selges rundt. De er av silikon og nok bedre kvalitet, men disse er utrolig praktiske i håndteringen. Det er lett å regulere hvor mye man skviser ut av gangen. De kan også fylles med leverpostei, lungemos eller andre varianter som er mer eller mindre ålreite som for.
Link til tubene. 

For å kunne ordne ålreit hundemat som kan kastes og som ikke griser for mye i lommene, så har jeg kjøpt en tørkemaskin til frukt og sopp. Den funker utmerket på magert kjøtt (fett blir klissete). Det eneste som er synd er å se hvor lite halvannen kilo kyllingkjøtt faktisk ender opp med å bli etter tørking. Om du tørker leverbiter så stålsett deg for stram lukt i hele huset i tre dager... Ellers OK!


Denne er jeg veldig fornøyd med, man får varianter ned i et par, tre hundre kroner.