onsdag 7. mars 2012

Klikk for kreativitet!

Har du tenkt på at man kan trene hunden til å bli mer kreativ? Som i å tilby flere atferder og bli mer oppfinnsom? Oppskriften er såre enkel, kriteriet er kun å bare klikke for nye atferder hunden viser i løpet av økten. Vi forventer så klart ikke mer enn et blikk til siden, snu på hodet eller flytte en labb til å begynne med. De som sliter med passive hunder bør holde motivasjonen høy- og helst maskingevær-klikke til å begynne med. Finnes det noe å belønne? Så belønn! Og få en hund som et lett å shape. :) En artikkel som er mye brukt i psykologiundervisning om å forme/forsterke kreativitet av Pryor, Haag og O`Reilly for de som vil dykke litt dypere.

Ellers våknet jeg i natt med et rykk- jeg har jo lagt ut kurs! Og siste innlegget mitt tenkte jeg at ville lage liv- der jeg påstod at en forsterker kun er sanselige opplevelser/følelser, og ikke materielle ting. Og det stemmer forsåvidt at det er følelsen tingene gir oss, men å vinne en million i lotto gjør jo noe med følelsene til de fleste av oss.. Å påstå at det ikke ville være en forsterker hadde jeg trodd jeg skulle få noen kommentarer på banen, men jeg har visst ikke nok blogglesere enda :p Og så blir DET det første eventuelle kursdeltakere skal tro om mine tanker omkring hundetrening.. Nei det turte jeg ikke lenger, så jeg rettet opp i provokasjonene mine. :p

2 kommentarer:

  1. Fri-shape kan være utrolig moro!:) Mange rare adferder som etter hvert kommer frem:o)

    Håper jeg kan delta på kurset du skal holde - må bare sjekke datoer litt nærmere (og med de her hjemme selvfølgelig). Tror du forresten jeg kan linke til denne bloggen til hjemmesiden min?:)

    SvarSlett
  2. Ja, ikke sant? :p Til og med konseptet "finn på noe nytt"- de er ganske så fantastiske. :)

    Kult, håper det ordner seg! :-D Og linker du fra hjemmesiden din blir jeg jo bare glad!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en tilbakemelding!