onsdag 23. januar 2013

Think, plan, do (evaluate)!

Har hørt det før. Så klart. Mange ganger. LIKEVEL sklir det ut. Og når jeg tar meg sammen igjen har jeg lyst til å sparke meg selv bak, hva har jeg egentlig trent på den siste uka?? Rosa notatblokk anskaffet. Mye gøyere enn de sorte. Penn, som er god å skrive med. Check!

Først når jeg noterer noen linjer etter trening,og leser dem før neste trening innser jeg hvor lite jeg eeegentlig husker fra trening til trening. Hovedfokuset mitt når jeg noterer er kanskje ikke så positivt, jeg skriver hva som ikke fungerte og som jeg må ha fokus på. Og jeg bør ha fokus på det første og beste trening, istedet for å risikere at uvaner skjer om igjen og lager seg mønster. Trening er til en viss grad ferskvare. Derfor er det faktisk viktig at jeg husker hva som er i ferd med å gå ut på dato.

Planlegge. Hva skal jeg trene på i dag? Hva er målet med økten? Hvor var jeg sist økt? Hvor lenge siden, hvor ligger kriteriene nå? Hvordan skal jeg belønne? Hvorfor? Trene. Og evaluere etterpå. Hva gikk bra? Hva gikk mindre bra? Hvorfor hva skal jeg gjøre annerledes neste gang? Hvorfor?
I går. Kjøre gjennom ruta. Perfekt rute. Strålende fornøyd, helt til innkalling. Kommer i god fart, men tar posisjon litt langt fra, sånn som hun har tendenser til. Deretter nøler jeg et sekund fordi jeg plutselig kom såbrått på veggen. Pang, sitter. Fordi jeg tenkte på å stoppe, og sakket farten, og hun har for mye verdi i holdten. Såklart førerfeil til en viss grad, men jeg burde jo trene på at hun ikke setter seg før jeg faktisk bestemmer meg for å gjøre holdt. Jeg jukset den i havn , med å faktisk gjøre en holdt, med resten av den bra ruta i bakhodet. Belønnet heftig, og alle vet jo hva jeg faktisk belønnet. Gjett hva som blir mitt fokus neste rutetrening? :-)

Gjør meg klar for mondioringkurs med Neal Wallis andre helgen i februar, gleder meg masse. :-) ellers blir det kurs i danmark på meg i midten av mars, og øvelsene vi skal eksamineres i begynner å forme seg. I min tankeløshet bæsjer jeg litt på leggen. "rygge opp på noe"lød oppgaven. Jaha? Surt og kaldt, sofaen var jo finfin å rygge opp på! Så kom jeg på, etter at vi hadde trent det inn, at søren, den sofaen var kanskje litt stor å dra med seg til Danmark...? Hehe. Så nå er vi over på platform. :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en tilbakemelding!